Pravila o rabi spletnih piškotkov

Kaj so piškotki?

Piškotek je kratka tekstovna datoteka, ki jo spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše nastavitve in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Katere vrste piškotkov poznamo?

Nujno potrebni piškotki: Ti piškotki so ključnega pomena, saj omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani (npr. shranijo izdelke, ki ste jih dodali v spletno košarico). Za uporabo teh piškotkov spletne strani ne potrebujejo vašega dovoljenja.

Funkcionalni piškotki: Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so anonimizirane in ti piškotki ne morejo slediti vaši aktivnosti v brskalniku na drugih spletnih straneh.

Izvedbeni piškotki: Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

Ciljni piškotki ali oglaševalni piškotki tretjih oseb: Analitični in funkcijski piškotki, ki jih na vašo napravo nameščajo druga podjetja, kot na primer Facebook, Google. Ti piškotki vam omogočajo uporabo vtičnikov in funkcij na naši strani, ki so povezani z njihovimi družbenimi omrežji in drugimi platformami ter omogočajo sledenje vaši uporabi njihovih storitev in dostavljanje personaliziranih oglasov.

Spletna stran This&That uporablja naslednje piškotke:

PiškotekOpis
__stripe_midStripe piškotek se uporablja za izvedbo plačil z uporabo kreditne kartice.
_ga,_gid, _gatGoogle Analytics piškotki za spremljanje statistike uporabe spletne strani.
cookielawinfoCookielawinfo piškotki se uporabljajo za upravljanje vašega dovoljenja o uporabi piškotkov.
woocommerceWoocommerce piškotki se uporabljajo za upravljanje košarice in blagajne, ter so ključni za delovanje spletne trgovine.

Kako upravljam piškotke?

Večina spletnih brskalnikov vam nudi splošne informacije o piškotkih in vam omogoča, da si ogledate vse vaše piškotke, vam dovoli, da izbrišete vse ali posamične piškotke, ter vam omogoča, da blokirate ali dovolite piškotke za vse spletne strani ali posamično izbrane spletne strani. Prav tako lahko normalno izključite posamezne oglaševalne piškotke tretjih oseb.

Večina spletnih brskalnikov vam nudi splošne informacije o piškotkih in vam omogoča, da si ogledate vse vaše piškotke. Prav tako lahko izbrišete vse ali posamične piškotke, ter blokirate ali dovolite piškotke za vse spletne strani ali posamično izbrane spletne strani. To velja tudi za posamezne oglaševalne piškotke tretjih oseb.

Brisanje ali onemogočanje piškotkov je odvisno od uporabljenega brskalnika. Za podrobna navodila je najbolje, da uporabite pomoč v samem brskalniku, kjer dobite natančne napotke za upravljanje piškotkov.

Če želite umakniti dovoljenje na spletni strani This&That, pa lahko uporabite tudi to povezavo: