Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine This&That so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2). Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino This&That (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje Trape d.o.o., Škofova 8, 1000 Ljubljana, matična številka: 7140469000, davčna številka SI68503148, (v nadaljevanju tudi prodajalec ali This&That).

Splošno
Trgovina https://thisandthat.si/ je spletna trgovina, ki prodaja darilni program, ki vključuje nakit, spominke, papirnico, tekstil, izdelke za osebno higieno, igrače in drugo. Splošni pogoji spletne trgovine This&That so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18 – ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo – ZVOP-1), Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine This&That, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino This&That in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine This&That pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med This&That in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oziroma oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnem mestu This&That.

Dostopnost informacij
This&That se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

• podatke o podjetju This&That (ime in sedež podjetja, matična številka),
• kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
• bistvene lastnosti artiklov,
• dostopnost artiklov,
• pogoje dostave artiklov (rok dostave, način dostave),
• cene, ki so jasno in nedvoumno določene, pri čemer je razvidno, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve ter rok veljavnosti tega podatka,
• način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
• časovno veljavnost ponudbe,
• rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
• pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba This&That ažurira in spreminja. Cena v spletni trgovini This&That je prikazana kot spletna cen, ki velja za vse kupce v spletni trgovini. 

Naročilo
Kupoprodajna pogodba med This&That in kupcem je v spletni trgovini This&That sklenjena v trenutku, ko This&That kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za This&That kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku This&That.

Načini plačila
This&That omogoča naslednje načine plačila:
• z gotovino ob prevzemu dostavni pošti
• z nakazilom na račun podjetja Trape d.o.o. po ponudbi/predračunu**
• s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard, Visa)
**Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s stani uporabnika obvestite na elektronski naslov info@thisandthat.si glede vračila kupnine.

Nakupna pogodba – račun
Nakupna pogodba – račun je sklenjena v slovenskem jeziku. Ob prevzemu blaga prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke. Kopija računa bo skladno z veljavno zakonodajo, še 10 let po zapadlosti shranjena pri podjetju Trape d.o.o., in jo lahko prejmete na pisno zahtevo preko elektronske pošte info@thisandthat.si.

Kupec prejme račun za naročene artikle skupaj z naročenimi artikli v paketu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene
Cene, ki so navedene ob artiklu veljajo za kupce artiklov v spletni trgovini This&That. Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z omogočenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji, ki so navedeni v tem dokumentu.

Kljub nenehnemu prizadevanju, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo This&That kupcu omogočil odstop od nakupa.
Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo.

Plačilne in kreditne kartice
V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:
• plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice.
Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma na podlagi pisne prošnje z odobritvijo This&That.

Koda za popust
Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine This&That in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu oziroma v drugih medijih, ali jo prejmete v naši prodajalni v času akcij.

V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, a naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Uporaba kode za popust:
Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, preglejte naročilo v košarici s klikom na ustrezno povezavo. V košarici se nahaja polje Koda kupona, kamor vnesete ustrezno kodo za popust.

Nakup za pravne osebe
Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v koraku registracije vnesete ID za DDV ter naziv podjetja. Ob vnosu ID za DDV in naziva podjetja, pomeni, da sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.
Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja trgovine https://thisandthat.si/

Pravica do odstopa pogodbe – preklic naročila
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. 

Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje nudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

V primeru odstopa od pogodbe This&That nemudoma oz. najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. This&That vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen, če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja This&That.

V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na naš e-naslov info@thisandthat.si.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Ne sprejemamo paketov z odkupnino.

Reklamacija
Svetujemo, da blago takoj ob prejemu pregledate.

Reklamacije upoštevamo za nerazrezano blago s predloženim računom. Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne artikle, napačne barve, količine ali pa artikel kakor koli odstopa od kupčevega naročila. Če obstoj napake na blagu oz. nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, bo This&That čim prej, vendar najpozneje v roku 14 dni ugodil potrošnikovi zahtevi.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno ali po pošti. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

This&That se zavezuje, da bo potrošniku, ki je upravičeno in pravilno opravil postopek reklamacije, odpravil napako na blagu ali vrnil del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenjal z novim brezhibnim blagom ali vrne plačan znesek.
V primeru neupravičene reklamacije kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti artikli in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev. Artikle lahko kupec prevzame v trgovini This&That, Mestni trg 6, 1000 Ljubljana v roku 3 mesecev.

V primeru, da je prišlo do poškodbe paketa med samo dostavo, je potrebno izvršiti reklamacijo na elektronski naslov info@thisandthat.si.

Dostava in poštnina
Čas dostave od prejetega naročila je najdlje 7 delovnih dni po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu. V času določenih akcij se lahko rok dostave podaljša.

Za nakupe pod 50 EUR pri plačilu z nakazilom na TRR, po povzetju, plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa) je strošek pošiljanja 4,20 EUR.

Dostavlja GLS. Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini This&That.

Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij.

Postopek obveščanja o nakupu
• This&That naročilo
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. This&That naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. This&That lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali ga kontaktira preko e-maila. Pri dobavi artiklov, ki jih This&That nima na zalogi v lastnem skladišču, je This&That izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ta dobavitelj dostavi artikel do This&That. Prek elektronske pošte This&That kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči This&That, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj This&That ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka dveh tednov od dneva oddaje naročila, lahko This&That naročilo kupca zavrne iz razloga, ker artikel ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. This&That ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave artiklov.

• Naročilo je odpremljeno/Naročilo je pripravljeno za prevzem
This&That v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti ali po telefonu obvesti kupca. This&That v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. Na nas se lahko kupec obrne preko navedenih kontaktov (e-mail in telefon).

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti po e-mailu na naslov info@thisandthat.si. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči prek zgoraj omenjenega e-maila.

Varnost
Trgovina This&That uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne transakcije s kreditnimi karticami skrbi podjetje Stripe z vrsto varnostnih certifikatov, in preventivnih funkcij, ki ščitijo tako kupca kot prodajalca . Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. 

Varovanje osebnih podatkov
Trape d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po ZVOP-1 in Splošni uredbi o varstvu podatkov ter se zavezuje, da bo pri poslovanju s strankami ravnala skladno s Politiko zasebnosti objavljeno na naslovu https://thisandthat.si/politika-zasebnosti/.

Mnenja, priporočila, pohvale, pritožbe
Mnenja, priporočila, pohvale in pritožbe, ki jih kupci napišejo, so pomemben del funkcionalnosti spletne trgovine in poslovalnice This&That.

This&That vabi, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine ter obiskovalec poslovalnice. Vsako mnenje, ocena, priporočilo, pohvala ali pritožba bo posebej obravnavana ter ustrezno rešena v čim krajšem času.

This&That ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu blagovne znamke This&That, vključno z objavo v oglasih ali drugih trženjskih komunikacijah.

Spori
Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.thisandthat.si med kupcem in Trape d.o.o., bosta stranki skušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Ljubljani.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013. Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES

Podatki o podjetju
Naziv: TRAPE, trgovina in storitve, d.o.o.
Naslov: Škofova ulica 8
Spletna stran: https://thisandthat.si/
E-pošta: info@thisandthat.si
Telefon: +386 64 247 117
Identifikacijska številka za DDV: SI68503148
Zavezanec za DDV: DA
Matična številka: 7140169000
Transakcijski račun: IBAN SI56 3000 0001 8327 410, Sberbank d.d.