Pravilnik o zasebnosti

TRAPE, trgovina in storitve, d.o.o., Škofova ulica 8, 1000 Ljubljana, matična številka: 7140169000, davčna številka: SI68503148, ki upravlja s fizično trgovino This&That, Mestni trg 6, 1000 Ljubljana in spletno trgovino thisandthat.si sprejema to Politiko zasebnosti z namenom, da seznani svoje stranke in druge osebe, z nameni obdelave osebnih podatkov, ki jih zbira in obdeluje pri svojem poslovanju ter pravicami posameznikov na tem področju.

Varovanje osebnih podatkov

V Trgovini This & That, Trape d.o.o. (»Trgovina This & That« ali »mi«), se zavedamo in podpiramo pomembnost zasebnosti podatkov svojih strank. Z vsemi osebnimi podatki, ki nam jih posredujete, ravnamo pošteno in jih skrbno varujemo v skladu z veljavnimi predpisi Republike Slovenije, evropske uredbe GDPR ter načeli in vizijo podjetja.

Pri spletnem poslovanju si med seboj v vsakem primeru izmenjujemo podatke, saj je brez določenih informacij naše poslovanje nemogoče. Da bi lažje razumeli, kaj to pomeni za vas, kako te podatke zbiramo, hranimo in obdelujemo ter kakšne so vaše pravice v zvezi z njimi, smo pripravili spodnji pravilnik.

Do vaših osebnih podatkov lahko dostopajo le skrbno izbrani zaposleni v podjetju Trape d.o.o., vsem pa je dostop omejen na obseg in namen, ki je potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov in trženjskih namenov, skladno s privolitvijo.

Kdo upravlja z vašimi osebnimi podatki?

Z vašimi posredovanimi podatki upravlja TRAPE, trgovina in storitve, d.o.o., Škofova ulica 8, 1000 Ljubljana, matična številka: 7140169000, davčna številka: SI68503148

Svojo prodajo izvajamo preko spletne trgovine www.thisandthat.si (v nadaljevanju »spletna trgovina«), in v fizični trgovini This&That, Mestni trg 6, 1000 Ljubljana. Pri prodaji izdelkov zagovarjamo izključno oseben in iskren dostop, vse odločitve pa sprejemamo v skladu z vrednotami podjetja, ki so skrbnost, natančnost in odgovornost do svojih strank. V skladu z vrednotami podjetja in etiko delujemo tudi na področju varovanja podatkov naših strank. Zavedamo se zaupanja, ki nam ga izkazujejo stranke s predajo podatkov in hkrati odgovornosti, ki nam jo ti podatki prinašajo. Pri obdelavi osebnih podatkov se zato zavzemamo za pošten pristop, ki strogo temelji na zakonodaji.

Do vaših osebnih podatkov lahko za izvajanje prodajnih in tržnih namenov dostopajo izključno pooblaščeni zaposleni v podjetju Trape, d. o. o. ter pooblaščeni podizvajalci, s katerimi sodelujemo. To so:

• izvajalci spletnega oglaševanja na Facebooku in Instagramu;

• vzdrževalci spletne strani in informacijskih storitev ter vzdrževalci spletnih vmesnikov

• dostavna služba GSL

• državni organi ali druge pravne osebe, ko za to obstaja zakonita obveza.

Z vsemi pooblaščenimi pogodbenimi podizvajalci je sklenjena pogodba o Obdelovanju in zaščiti osebnih podatkov. Vsi pooblaščeni zaposleni in pogodbeni podizvajalci imajo sedež v Evropski uniji.

Zagotavljamo, da vsi pooblaščeni pri delu z osebnimi podatki ravnajo skrbno ter jih ščitijo pred zlorabo ves čas zakonite obdelave.

Kako pridobivamo vaše osebne podatke?

Osebne podatke sprejemamo na naslednje načine:

• Ob spletnem naročilu.

• Ob uporabi spletne strani www.thisandthat.si in vseh njenih podstrani. Pri tem se za zbiranje podatkov uporabljajo spletni piškotki, o čemer si lahko več preberete v nadaljevanju

• Občasno prek nagradnih iger in aktivnosti na družbenih omrežjih.

• Prek družbenih omrežjih in drugih marketinških orodij, pri čemer je potrošnik vedno seznanjen z namenom zbiranja in uporabe osebnih podatkov.

Za nadaljnjo uporabo in obdelavo pridobivamo in hranimo naslednje podatke:

• e-naslov za kontakt

• osnovni osebni podatki (ime, priimek, naslov, mobilna številka) za dostavo naročila

• dodatni podatki za izstavitev računa v spletni trgovini (številka plačilne kartice, datum veljavnosti, CVV-koda, davčna številka, naslov za dostavo in izstavitev računa)

• podatki o nakupih in transakcijah (vrsta in število kupljenih in vrnjenih izdelkov, datum nakupa)

• osebne izkušnje in mnenja o izdelkih

• vprašanja in komentarji, medijske vsebine, geolokacijski podatki in drugi podatki, ki nam jih posredujete sami

• podatki z družabnih omrežij, ki nam jih posredujete z interakcijo prek Facebook strani This&That in Instagram profila @this&that

• vaši osebni podatki, pridobljeni iz javno dostopnih virov, vključno s podatki z družabnih omrežij

• drugi podatki, ki nam jih posredujete v kontekstu vašega samoiniciativnega povpraševanja (katere izdelke v naši spletni trgovini iščete ali si jih ogledujete)

Nameni obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga

Osebne podatke zbiramo in obdelujemo za lastne potrebe prodaje in promocije prek spletne trgovine na področju Evropske unije in ostalega sveta. Podatke zbiramo za naslednje namene:

• obveščanje o novostih, obvestilih in izdelkih po elektronski pošti

• izvajanje storitev, za katere ste zaprosili (kot so pošiljanje spletnih novic, obveščanje o ponovni razpoložljivosti izdelka ipd.) prek medija, ki ste ga izbrali (kot je elektronsko sporočilo ali telefonska številka)

• prodaja in transakcije v nakupnem procesu prek spletne trgovine ali prek povpraševanj, ki nam jih pošljete po elektronski pošti, prek družabnih omrežij ali jih izrazite osebno v naši poslovalnici

• upravljanje vašega sodelovanja v raznih oglaševalskih aktivnostih (kot so razne nagradne igre, ankete, ipd.)

• izvedba naše pogodbe z vami v procesu nakupa v spletni trgovini (npr. za dostavo izdelkov, ki ste jih kupili v naši spletni trgovini)

• izvršitev drugih obveznosti, za katere ste se z nami dogovorili

• upoštevanje zakonskih zahtev (npr. za izdajanje računov)

• preverjanje identitete v izogib goljufijam

• prikaz relevantnih oglasov prek družbenih omrežij (npr. Facebook in Instagram)

• administrativno upravljanje na spletni strani

• izvajanje raziskav in analiz spletne strani z uporabo orodij za spletno analitiko

Varnost osebnih podatkov ob nakupu je zagotovljena tudi z upoštevanjem veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov

Kako podatke beležimo na naši spletni strani?

Ob obisku spletne strani se za najboljše možno delovanje, zagotavljanje kakovosti in zbiranje splošnih statističnih podatkov o uporabi zbirajo določeni podatki – to so podatki o vaši napravi, ki se beležijo prek piškotkov in kode, ki je vgrajena na spletno mesto. Ti podatki lahko vključujejo podatke o vrsti naprave, ki jo uporabljate za brskanje (mobilni telefon, tablica, osebni računalnik ali drugo), vaš IP naslov, vrsto brskalnika in operacijskega sistema, vašo dejavnost na našem spletnem mestu (npr. katere podstrani ste obiskali, kako ste se premikali po spletni strani, trajanje posameznega ogleda strani ipd.).

Vsi podatki, ki jih prejmemo iz vašega obiska, so izraženi le v obliki identifikacijske številke, kar pomeni, da iz njih ne moremo prepoznati dejanskih osebnih podatkov uporabnika. 

Spletni piškotki

Med osebne podatke se štejejo tudi spletni piškotki. Ko uporabljate našo spletno stran, na vašo napravo pošljemo enega ali več piškotkov – to so majhne tekstovne datoteke, ki vključujejo alfanumerične znake. Pri tem lahko uporabimo sejne piškotke ali trajne piškotke.

Sejni piškotki z vaše naprave izginejo takoj, ko zaprete okno brskalnika (ko se zaključi seja), trajni piškotek pa v vaši napravi ostane tudi po tem, ko brskalnik zaprete, brskalnik pa ga lahko uporabi ob vseh naslednjih obiskih naše spletne strani.

Piškotke in avtomatično zbrane podatke lahko uporabimo za prirejanje naše spletne strani, za prilagajanje oglasov in vsebine ter za spremljanje učinkovitosti našega spletnega mesta in vseh metrik uporabe naše spletne strani (kot je na primer skupno število obiskovalcev in število obiskanih strani).

Spletna trgovina This&That uporablja spletne piškotke, saj tako lahko zagotovimo najboljše storitve pri pregledovanju naših spletnih vsebin in naročanju v naši spletni trgovini, prav tako pa tako lažje poskrbimo za varnost in nemoteno delovanje spletne strani.

Piškotke lahko izklopite tako, da svojemu brskalniku z urejanjem nastavitev naročite, naj zavrne sprejemanje piškotkov katerekoli spletne strani, ki jo obiščete. S pomočjo ustrezne funkcije brskalnika lahko piškotke s svojega računalnika ali mobilne naprave tudi izbrišete.

Če piškotke izklopite, bodo določeni deli naše spletne strani in storitev postali nedostopni ali ne bodo delovali pravilno. Večina strani v naši spletni trgovini je za vas sicer dostopnih, ne da bi za to morali razkriti svoje osebne podatke (kot je na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov). Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), ki nam omogoča, da vas prepoznamo kot vračajočega obiskovalca.

Za spreminjanje nastavitev piškotkov sledite navodilom brskalnika (ki se običajno nahajajo pod zavihkom “Pomoč”, “Orodja” ali “Urejanje”).

Več informacij o piškotkih, ki jih uporablja spletna trgovina This&That dobite v Pravilniku o rabi spletnih piškotkov.

Prijava prek družabnih medijev 

Prek najetih omrežij za zakup oglasnega prostora, kot sta družabni omrežji Facebook in Instagram, izvajamo ciljano oglaševanje novosti in izdelkov trgovine This&That. Vaši podatki so v tem primeru uporabljeni z namenom, da vam družabno omrežje lahko prikaže oglase, ki vas glede na zaznano aktivnost najbolj zanimajo.

Google analitika

V namen zbiranja podatkov o stanju in obisku spletne strani uporabljamo orodje Google Analytics. Podatki, ki jih orodje pridobi, se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (npr. vaš začetni URL, ločljivost zaslona, brskalnik, ki ga uporabljate ipd.) ter se shranjujejo in analizirajo na Googlovem strežniku. Vsi ti podatki so nam preko orodja Google Analytics dostopni, vendar le v anonimizirani obliki. Za dodatne informacije o tem, kako Google in Google Analytics obdeluje vaše podatke, svetujemo, da pregledate Googlovo izjavo o zasebnosti.

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bomo varovali, dokler za to obstaja interes/potreba oziroma do vašega preklica privolitve. V primerih, ko obdelava in hramba podatkov temeljita na pogodbi (nakup) ali sta določeni z zakonom, se rok hrambe prilagodi pogodbi oziroma zakonu.

Če obstaja utemeljen sum, da so vpisani podatki neresnični, si pridržujemo si pravico, da jih iz vseh baz brez obvestila izbrišemo.

Kakšne so vaše pravice?

Pravico imate, da kadarkoli brez obrazložitve in posledic zahtevate, da dopolnimo, popravimo ali omejimo uporabo vaših podatkov ali da jih dokončno odstranimo iz baze. Prav tako lahko zahtevate dostop ali ugovarjate obdelavi svojih osebnih podatkov ter zahtevate prenos svojih podatkov. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Zahtevo za popoln izbris vaših osebnih podatkov iz našega sistema lahko oddate na naslednje načine, pri tem pa morate jasno navesti vsebino vašega zahtevka:

pošljete pisni zahtevek »Odjava« po elektronski pošti na info@thisandthat.si

• fizično oddate pisni zahtevek ali po navadni pošti na naslov This&That, Mestni trg 6, 1000 Ljubljana

Po prejemu vašega zahtevka bomo vaše osebne podatke prenehali obdelovati v roku 5 delovnih dni.

Čeprav se v podjetju zavzemamo za varnost vaših podatkov, se zaradi raznih dejavnikov, na katere ne moremo v celoti vplivati, lahko zgodi, da pretok informacij prek spleta ne bo vedno povsem varen in v skladu z našim delovanjem. Prosimo, da ste pri vnosu podatkov, ki nam jih pošljete prek spletnih obrazcev, previdni in vsako tako pošiljanje opravite odgovorno. 

Politika zasebnosti podjetja Trape d.o.o. in trgovine This&That začne veljati z dnem 01.03.2020.

error: